خاستگاه وافل به اروپای غربیِ قرون وسطی برمیگردد. در آن زمان، خمیر وافل در میان دو صفحه فلزی ریخته میشد که ساختاری مشبک داشت تا خمیر را نگه دارد و مانع ریختن آن از اطراف صفحاتی شود که روی شعله باز آتش قرار میگرفت
وافل، نان ترد و شیرین است که از ترکیب آرد و شکر و روغن و تخم مرغ و گاهی اوقات ماست تهیه میشود. اغلب به عنوان دسر و یا صبحانه میل میشود. و ظاهر به صورت شبکه شبکه میباشد . آن به دلیل استفاده از ماهیتابه دوطرفه شبکهایِ برقی میباشد
حقایقی که در مورد وافل نمیدانید
۱. وافل (Waffle) به عنوان یک فعل، به معنی غیرقطعی بودن است و ریشه آن به کلمه اسکاتلندی Waff که به معنی «جیغ زدن مانند یک سگ کوچک است»، برمیگردد. اما وافل به عنوان اسم، به معنی نوعی صبحانه مشبک عالی و خوشطعم میباشد که از کلمه قدیمی آلمانیِ Wefan به معنی «بافتن چیزی به شکل شانه عسل» نشأت گرفته است.
۲. مسلماً معروفترین بازار فروش این محصول در ایالات متحده، رستورانهای زنجیرهای Waffle House است که اکثراً در جنوب این کشور قرار دارند. از زمان افتتاح آن که به ۶۰ سال پیش برمیگردد، بیش از ۸۷۷ میلیون وافل سرو کردهاند (۱۴۵ عدد در دقیقه).
۳. خاستگاه وافل به اروپای غربیِ قرون وسطی برمیگردد. در آن زمان، خمیر وافل در میان دو صفحه فلزی ریخته میشد که ساختاری مشبک داشت تا خمیر را نگه دارد و مانع ریختن آن از اطراف صفحاتی شود که روی شعله باز آتش قرار میگرفت
۴. عنوان بزرگترین وافل دنیا را استیچینگ گودا اوگست (Stitching Gouda Oogst) هلندی در سال ۲۰۱۳ به نام کشور خودش ثبت کرد که ۸ فوت (حدود ۲.۵ متر) طول و ۱۱۰ پوند (حدود ۵۰ کیلوگرم) وزن داشت
۵. به طور کلی، وافل صبحانه در دنیا با ۳ نوع اصلی شناخته میشود
وافل بلژیکی
به عنوان بروکسلی نیز شناخته میشود و سبک و تُرد و با شیارهای بلند است و برای وَر آمدن آن از مخمر استفاده میشود
وافل آمریکایی
نوعی است که در آن به جای مخمر از بیکینگ پودر استفاده میشود
وافل لیِژی
در اصل دو نوع وافل در بلژیک وجود دارد، بروکسلی و لیِژی. لیِژی سابقه بیشتری دارد که در تهیه خمیر آن از مخمر استفاده میشود و نرمتر، متراکمتر و به واسطه پوششی از قند کاراملشده، شیرینتر است.
۶. در روز ۲۴ آگوست سال ۱۸۶۹، کورنلیوس سوارتاوت (Cornelius Swarthout) اولین پَتِنت (حق امتیاز) وافلساز در آمریکا را به ثبت رساند و به همین دلیل، این تاریخ به عنوان روز ملی وافل نامگذاری شد.
- برخی بر این باورند که در تهیه آن میتوان از خمیر پنکیک نیز استفاده کرد که باور درستی نیست. البته که وافل و پنکیک هر دو مواد اولیه مشابهی دارند و هر دو برای صبحانه سرو میشوند، اما تفاوتهای زیادی بین آنها وجود دارد.
– پنکیکها ممکن است ظاهری قهوهای داشته باشند، اما آنها نرم و اسفنجی هستند و مغزشان بسیار شبیه یک کیک است.
– در مقابل، مغز وافل سبک و رویه آن تُرد است. به طور خلاصه، وافلها نانهایی سرخشده هستند، فقط به جای اینکه آنها را در روغن داغ غوطهور کنند، در میان فلزهای آغشته به روغن داغ قرار میدهند.
در این قسمت شما را با چند مورد از انواع خوشمزه آن آشنا میکنیم:
وافل میوه
مواد لازم برای تهیه
یک لیوان آرد
یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر
یک قاشق غذاخوری شکر
یک عدد تخم مرغ
30 گرم کره
سهچهارم لیوان شیر
مقدار کمی چایخوری وانیل
میوه های دلخواه
خامه شکلاتی یا عسل
ابتدا تخم مرغ رو با همزن میزنیم تا کمی غلیظ شود و در عین حال کف کند.. حالا شیر و کره رو هم اضافه کرده و مجددا همه مواد را با همزن، هم میزنیم. آرد، بیکینگ پود، شکر و وانیل رو در ظرفی دیگر با هم مخلوط کرده و از صافی عبور میدهیم. الک کردن آرد سبب ترد شدن و پف بهتر وافل ما میشود. حالا مخلوط تخم مرغ رو به ظرف آرد اضافه میکنیم و با همزن هم میزنیم. در نهایت مخلوط ما غلیظ خواهد شد. حالا دستگاه وافل ساز رو به برق میزنیم یا در صورت نبودن دستگاه قالب رو روی گاز میگذاریم تا کمی داغ شود و بعد به اندازه یه پیمانه از ممواد برداشته و روی قالب میگذاریم و بعد در دستگاه را چفت میکنیم. تقریبا بعد از 10 دقیقه وافل پرس شده، فرم گرفته و طلایی میشود. میتوانیم با میوه و خامه تزیینش کرده و سرو کنیم
وافل شکلاتی
مواد لازم برای تهیه
2 لیوان آرد
یکدوم پیمانه شکر
یک پیمانه گردوی خرد شده و برشته
یکدوم پیمانه پودر شکلات کاکائو
یک پیمانه کره
یکوم پیمانه کارامل
4 عدد تخم مرغ
آب و وانیل به مقدار لازم
تخم مرغ را هم بزنید تا غلیظ شده و کف کند. در ظرفی یک پیمانه کره ذوب شده، شکر دانه درشت،تخم مرغ، نصف پیمانه پودر کاکائو و 2 قاشق چایخوری وانیل را مخلوط کنید. آرد را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خوب ترکیب شوند.در مرکز هر یک از قالب ها یک قاشق غذاخوری پر از این خمیر بریزید و برای 2 دقیقه آن را با دمای متوسط رو به بالا بپزید. سپس وافل ها را به روی توری فلزی منتقل کنید تا سرد شوند. این کار را با خمیر باقی مانده تکرار کنید. بعد از سرد شدن وافلها، آن ها را در یک سینی بریزید. برای کارامل روی وافلها؛ در تابه ای کره و آب را روی شعله کم حرارت دهید تا ذوب شود 3 قاشق چایخوری کاکائو را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا نرم شود.تابه را از روی شعله بردارید. شکر ریزدانه و یک قاشق چای خوری وانیل را افزوده و هم بزنید. اگر نیاز است مقداری آب داغ به آن اضافه کنید تا به غلظتی که می خواهید برسد. سپس کارامل را روی وافل ها بریزید. حال وافل شکلاتی شما آماده سرو است
blog.bamaro: منبع